Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος υγείας που κάνουν οι άνθρωποι;


Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος υγείας που κάνουν οι άνθρωποι;
Μπορεί οι πιο έξυπνοι άνθρωποι θεωρητικά να μην έπρεπε να κάνουν σοβαρά λάθη, καθώς έχουν μεγαλύτερη αντίληψη, όμως εν τέλει είναι αυτοί που κάνουν και τα μεγαλύτερα.

Όσον αφορά στη διατροφή το μεγαλύτερο διατροφικό λάθος που κάνουν οι πιο «έξυπνοι» άνθρωποι -λέγοντας έξυπνοι εννοούμε εκείνους που έχουν κάποιου είδους παιδεία, είναι πιο «νοήμονες» και γενικά πιο «πολιτισμένοι»- έχει να κάνει με τα αναψυκτικά. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου του Texas οι άνθρωποι που πίνουν ένα αναψυκτικό διαίτης την ημέρα για επτά συνεχόμενα χρόνια, έχουν κατά 41% περισσότερες πιθανότητες να παχύνουν από εκείνους που δεν καταναλώνουν διαιτητικά αναψυκτικά και οι λόγοι είναι προφανείς.
Όσοι, λοιπόν, πίνουν διαιτητικά αναψυκτικά καταναλώνουν τις έξτρα θερμίδες που γλυτώνουν σε ένα σνακ ή μια τελευταία μπουκιά ή ένα τελευταίο κομμάτι pizza, ενώ επιπρόσθετα υπάρχουν ενδείξεις πως οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες ανοίγουν την όρεξη για περισσότερα γλυκά. Η λύση είναι μονόδρομος: ελάττωση των αναψυκτικών και κατανάλωση περισσότερων αφεψημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: