Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τρικ που καμουφλάρουν τις ατέλειες


20111104-063228.jpg
Ο Αχχιλέας Χαρίτος μοιράζεται μυστικά ομορφιάς και δίνει συμβουλές μακιγιάζ που καμουφλάρει τις ατέλειες.



Τρικ για τα μάτια
Αν τα μάτια είναι εσώφθαλμα, μπορείτε να τα φωτίσετε χρησιμοποιώντας ανοιχτόχρωμες σκιές. Να θυμάστε ότι το eyeliner ανοίγει πολύ το βλέμμα και σας εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν πάλι τα μάτια είναι κοντά στη μύτη τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το τρικ με τις ανοιχτόχρωμες σκιές, απλωμένες προς την πλευρά της μύτης και τις πιο σκούρες στην εξωτερική γωνία των ματιών. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση του eyeliner. Τέλος, αν τα μάτια έχουν απόσταση μεταξύ τους, έχουμε ένα κατεξοχήν όμορφο βλέμμα. Για να διορθώσουμε όμως τα χαρακτηριστικά του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια απλή, καφέ σκιά κοντά στη μύτη.
Τρικ για λεπτά χείλη
Βάλτε στο νεσεσέρ σας κραγιόν σε σκούρες, καφέ και μπορντό αποχρώσεις που «κλέβουν» κάπως το σχήμα των χειλιών στο περίγραμμα χαρίζοντας όγκο. Αν μάλιστα τα συγκεκριμένα κραγιόν ή λιπγκλός έχουν extra ενυδατικά συστατικά τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο λαμπερό. Δοκιμάστε και το κλασικό τρικ για περισσότερο όγκο: αφού βάψετε τα χείλη σας με κραγιόν μπορείτε να ταμπονάρετε στο κέντρο τους λίγη ποσότητα από διάφανο λιπγκλός.
Τρικ για ατέλειες στη μύτη
Οι ατέλειες στη μύτη μπορούν να καμουφλαριστούν με τη χρήση της πούδρας. Θα χρειαστείτε δύο ειδών αποχρώσεις, μιας στο χρώμα της επιδερμίδας σας και μιας ένα τόνο πιο σκούρας. Εφαρμόστε την ανοιχτόχρωμη πούδρα σε όλο σας το πρόσωπο και στη μύτη. Στην συνέχεια, ανάλογα με την ατέλεια που θέλετε να καλύψετε δουλεύετε με τη δεύτερη απόχρωση. Γενικά, για να φαίνεται πιο λεπτή η μύτη απλώνετε την σκουρόχρωμη πούδρα στις δύο πλευρές της.
Τρικ για το μέτωπο
Μικρό μέτωπο: Εδώ πρέπει να πω ότι οι ξανθιές έχουν ένα πλεονέκτημα. Η γραμμή του μετώπου «ανεβαίνει» όταν τα μαλλιά μιας γυναίκας είναι ξανθά. Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε το tip των φρυδιών: όσο λιγότερα τονισμένα είναι τόσο μεγαλύτερες είναι γίνονται οι αποστάσεις.
Μεγάλο μέτωπο: Το μεγάλο μέτωπο είναι ένα όμορφο μέτωπο. Για να το γλυκάνουμε, περνάμε με ένα φαρδύ πινέλο πούδρα τερακότας από το ένα αυτί έως το άλλο.
Άλλα χρήσιμα τρικ:
Παίξτε σωστά με το ρουζ
• Εάν έχετε φαρδύ πρόσωπο θα δείξει μικρότερο αν το ρουζ τοποθετηθεί περίπου στο μέσο και στο πλάι του προσώπου (το ρουζ σας πρέπει να είναι τερακότα).
• Εάν έχετε μακρόστενο πρόσωπο θα δείξει πιο γλυκό με το εξής τρόπο: χαμογελάστε και τοποθετήστε το ρουζ στο σημείο που σχηματίζονται τα μήλα σας.
Μαύροι κύκλοι: χρησιμοποιήστε σωστά το κονσίλερ
Οι μαύροι κύκλοι για τους οποίους παραπονιούνται οι περισσότερες γυναίκες, αποτελούν ένα έντονο πρόβλημα όταν είναι χρωστικοί δηλαδή, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κρέμες κτλ. Για να τους καλύψετε ακολουθήστε την εξής διαδικασία: επιλέξτε ένα κοσνίλερ σε λίγο πιο σκούρα απόχρωση (no 2). Aπλώστε το στην περιοχή και περάστε από πάνω κανονικά το μέικαπ σας. Μόλις δημιουργήσατε δύο στρώματα κάλυψης.
Έαν αυτό δεν αρκεί τότε απλώστε στην περιοχή με ένα πινελάκι λίγη σκιά σε ματ υφή και μπεζ απόχρωση. Τώρα έχετε την τέλεια κάλυψη! Ακόμα, να θυμάστε ότι όσο πιο έντονα βαμμένα είναι τα μάτια σας τόσο περισσότερο η ατέλεια αυτή εξαφανίζεται.




Δεν υπάρχουν σχόλια: