Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Εξαρτάται από το σωματότυπο η επιλογή κοσμήματος; Μιλήσαμε με την Μαρία Σκάζα και μάθαμε πολλά


Μια βόλτα στη Γλυφάδα ήταν αρκετή για να πέσει το βλέμμα μου στην minimal boutique της Μαρίας Σκάζα. Πλησίασα κοντά και τα κοσμήματα με μαγνήτισαν.


Ήθελα να μπω και να τα δοκιμάσω όλα. Φυσικά, δεν έχασα καιρό, βρήκα τα στοιχεία και το ραντεβού κανονίστηκε.



Η Μαρία Σκάζα είναι μία γυναίκα σύγχρονη με "πάθη" όπως όλες μας. Το δικό της, όπως χαμογελαστά μου παραδέχτηκε ήταν και είναι μέχρι σήμερα το κόσμημα. Και πιο συγκεκριμένατα σκουλαρίκια αφού πιστεύει πως είναι αυτά που στολίζουν το πρόσωπο μιας γυναίκας. Αυτή η αγάπη της άλλωστε ήταν και η κινητήριος δύναμη για την πιο ενεργή ενασχόλησή της με το χώρο αυτό. 

"Ξεκίνησα να πηγαίνω στο κέντρο της Αθήνας και να επισκέπτομαι νέους σχεδιαστές, καθαρά από προσωπική αδυναμία στα κοσμήματα. Όλο αυτό, μετά από λίγο καιρό προχώρησε στο να ασχοληθώ με το εμπορικό κομμάτι και να δημιουργήσω τη συγκεκριμένη boutique όπου φιλοξενεί πολλούς νέους, Έλληνες και ξένους σχεδιαστές κοσμημάτων".
Μέσα στην τριβή της με το κόσμημα πολύ καιρό πριν ξεκινήσει την εμπορική ασχολία με το κόσμημα δημιούργησε στενή φιλία με πολλούς από τους σχεδιαστές. Έτσι στο μαγαζί της μπορείς να βρεις κοσμήματα των MARIA MASTORI -LITO -
KATERINA PSOMA - STAMATIADIS- CARLA PERRETI - ASSYA -ELA STONE.

Τα κοσμήματα που θα δεις εάν επισκεφθείς το χώρο της ποικίλουν. Ένα πράγμα όμως είναι δεδομένο και θα το δεις κι από μόνη σου: όλα τα κομμάτια έχουν κάτι κοινό, την ιδιαιτερότητα και τις καλοδουλεμένες λεπτομέρειες στο σχέδιο.


"Ο τρόπος που εμπνέομαι και που καταλαβάινω τι θέλω να φέρω στο μαγαζί έχει να κάνει με τις φυσιογνωμίες ανθρώπων. Τα πρόσωπα είναι αυτά που μου δίνουν έμπνευση!"


"Το ίδιο ισχύει κι όταν μπαίνει κάποια γυναίκα μέσα στη boutique. Οι γυναίκες ξέρουν τι θέλουν αλλά υπάρχουν και γυναίκες που δοκιμάζουν σχέδια κι ενώ τους αρέσουν πολύ, δεν τους ταιριάζουν  τόσο επάνω τους, φροντίζω πάντα να συμβουλεύω και να καθοδηγώ και νομίζω πως η ειλικρίνα πάντα εκτιμάται. Το κόσμημα πρέπει να αναδεικνύει την προσωπικότητα της εκάστοτε γυναίκας, αυτό που είσαι. Να το φοράς κι  όχι να σε φοράει". 


"Μια γυναίκα πρέπει να βλέπει το κόσμημα ως επένδυση γιατί δεν χάνεται μέσα στα χρόνια η αξία του, αντίθετα μάλιστα μεγαλώνει στα κλασικά κομμάτια. Είναι μια αγορά που θα κοσμήσει και θα αναδείξει σχεδόν όλα τα ρούχα της γκαρνταρόμπας". 


"Η γυναίκα πλέον ψωνίζει κοσμήματα μόνη της, μπαίνει χαζεύει και δεν είναι λίγες οι φορές που φέρνουν τα ρούχα τους μαζί ώστε να επιλέξουμε παρέα το πιο σωστό κομμάτι για το εκάστοτε ρούχο". Ακούγοντας αυτήν την απάντηση δεν θα μπορούσα να μην ρωτήσω εάν υπάρχουν άντρες που επισκέπτονται τη boutique της. Φυσικά, μου απαντάει και με κάνει να την παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον όταν μου εξιστορεί πως η νέα γενιά συνεχίζει να ψωνίζει κoσμήματα ως δώρο για την σχέση του. 


"Οι άντρες που έρχονται στο μαγαζί  είναι πιο εύκολοι πελάτες. Έχουν δυνατή αισθητική, ξέρουν τι ψάχνουν, έχουν άποψη και αυτό που τους αρέσει το παίρνουν αμέσως". 


Το κόσμημα είναι αναμφισβήτητα κάτι που αρέσει σε όλες μας. Είναι όμως μια πρακτική αγορά; Φοριέται σε όλες τις ώρες της ημέρας; Kι αν το αγοράσω, υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξω; Η Μαρία μου απαντάει και μου διευκρινίζει πως στις μέρες μας έχει απενοχοποιηθεί πολύ η αγορά κοσμημάτων. Παλαιότερα ήταν είδος πολυτελείας που το αποκτούσαν οι γυναίκες με το πέρασμα των χρόνων. Πλέον ψωνίζουν και νεότερες κοπέλες αφού τα νεά κορίτσια είναι πολύ καλά ενημερωμένα για τα πάντα σχετικά με την μόδα. 


"Το κόσμημα μπορεί να φορεθεί σε όλες τις ώρες της ημέρας αρκεί να φορεθεί σωστά. Ένα διακριτικό κόσμημα αναδεικνύει το πρόσωπο χωρίς να το φορτώνει. Ενώ ένα κόσμημα έντονο, σε ένα απλό ντύσιμο μεταμορφώνει αυτόματα τα πάντα". 
"Αυτό που πρέπει να προσέξουν όσες τα αγαπούν είναι ο σωματότυπός τους. Τα μακριά κολιέ είναι ιδανικά για τις πολύ ψηλές γυναίκες ενώ τα πολύ πλούσια και πληθωρικά ταιριάζουν πολύ στις μικρόσωμες. Αναμφισβήτητα τα σκουλαρίκια είναι κάτι που μπορεί να φορεθεί από όλους τους σωματότυπους και να αναδείξει ένα πρόσωπο αφού το στολίζει". 

Ποιό είναι όμως το κομμάτι που δοκιμάζουν όλες όσες επισκέπτονται τη boutique της; Είναι το συγκεκριμένο δαχτυλίδι της φωτογραφίας που αποτελείται από μπριγιάν. 


Δικό της αγαπημένο κομμάτι είναι αυτά τα πολύ κομψά και φινετσάτα σκουλαρίκια...


Οι τιμές που μπορεί να συναντήσει κανείς κυμαίνονται από 30 εώς και 3.000 ευρώ. Η τιμή στο κόσμημα καθορίζεται από τα υλικά αλλά και το μέγεθος. 


Φυσικά πριν φύγω δεν θα μπορούσα να μην ρωτήσω ποιά είναι τα μελλοντικά της σχέδια. "
Είναι αρκετά πρώιμο αλλά θα σου πω πως ετοιμάζω τα δικά μου σχέδια τα οποία φυσικά θα διατίθενται για αρχή στη δική μου boutique και μετά βλέπουμε.."

Στη boutique εκτός από τα κοσμήματα μπορείς να βρεις ανδρικά κομψά μανικετόκουμπα, ενώ μου εκμυστηρεύτηκε πως θα φέρει και κούκλες και διακοσμητικά είδη που να ταιριάζουν φυσικά με το ύφος του μαγαζιού.  



Τα κοσμήματα της Μαρίας μπορείς να τα βρεις Aγ. Ιωάννου 5, Γλυφάδα.







ΠΗΓΗ: www.tlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: