Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μάσκες μαλλιών..... τώρα και στο σπίτι!!


Ποιος είπε ότι για να έχουμε όμορφα μαλλιά πρέπει να πληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας (!); Τώρα απλά και φυσικά από την άνεση του σπιτιού σας μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, με υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας!


Μάσκα με ελαιόλαδο: Ανακατέψτε πέντε κουταλιές ελαιόλαδο με δυο αυγά. Απλώστε στα μαλλιά και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε καλά και κάντε σαμπουάν. Η μάσκα αυτή θρέφει σε βάθος την τρίχα.
Μάσκα με μέλι και ελαιόλαδο: Ανακατέψτε δυο κουταλιές μέλι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε στα μαλλιά και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά ξεπλύνετε καλά και κάντε σαμπουάν.
Μάσκα για κατεστραμμένα μαλλιά: Λιώστε μια μπανάνα με μερικές σταγόνες έλαιο αμυγδάλου και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας. Αφήστε το για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με σόδα και ακολούθως χρησιμοποιήστε το σαμπουάν και το μαλακτικό σας.
Ρωσική μάσκα: Αναμείξτε γιαούρτι και βουτυρόγαλα: θα βοηθήσει στη πρόληψη τη πιτυρίδας, θα ενδυναμώσει τις ρίζες, θα δώσει στα μαλλιά σας απίστευτη λάμψη και θα τα κάνει πολύ μαλακά.
Μεσογειακή μάσκα: Αναμείξτε δυο κρόκους αυγού με λίγο μέλι, θα ενυδατώσει τα μαλλιά, διεγείρει τις ρίζες και μαλακώνει το τριχωτό της κεφαλής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: