Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Paris Fashion Week: Balenciaga, Χειμώνας 2012



 
Το Queen Secret μεταδίδει απευθείας από το Παρίσι


Το ταξί με άφησε μπροστά από έναν εντυπωσιακό ουρανοξύστη όπου με υποδέχτηκαν 3 αγόρια, ντυμένα με πανομοιότυπα –χαρακτηριστικά – Balenciaga σύνολα και με οδήγησαν προς την είσοδο. Το show του οίκου Balenciaga ήταν μια έκπληξη από την αρχή. 




Η επίδειξη έγινε στον 27ο όροφο του κτιρίου απ’ όπου μπορούσε κανείς να δει όλο το Παρίσι αλλά ακόμα και αυτή η θέα δεν στάθηκε ικανή να με αποσυντονίσει ούτε λεπτό. Η συλλογή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.


.. Ενδιαφέρουσα αλλά όχι «εύπεπτη» θα συμπληρώσω. Ο Ghesquiere έπαιξε πολύ με τον όγκο, τα υφάσματα, τις αναλογίες. Και το αποτέλεσμα μπορεί να αναλυθεί σε διάφορα επίπεδα. Στην ερώτηση για παράδειγμα, αν τα ρούχα είναι φορέσιμα θα απαντούσα μονολεκτικά: «εξαρτάται». Ενώ δεν θα μπορούσα να μην τονίσω τη δυναμική επανεμφάνιση που έκανε το "πουλόβερ της μαμάς" στην πιο ψαγμένη του εκδοχή (βλ. πλούσιος όγκος, ιδιαίτερες αναλογίες). 



Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι θα δυσκολευόμουν να φανταστω αυτά τα ρούχα φορεμένα από τη σύγχρονη (τολμηρή) fashionista. Άλλο ένα βασικό στοιχείο της συλλογής ήταν το oversized σακάκι / παλτό που ξεχώρισε χάρη στον αυστηρά δομημένο του χαρακτήρα.



Εννοείται βέβαια ότι ανάμεσα σ' αυτά, υπήρχε και το χαρακτηριστικό κομμάτι της συλλογής, το οποίο όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ή θα γίνει το αγαπημένο των μυημένων στη μόδα ή θα γίνει η αιτία για αμφιλεγόμενα σχόλια. Ιδού λοιπόν το star-item της συλλογής, ένα (kind-of-90's) φούτερ σε κάποιες από τις εκδοχές που παρουσιάστηκε και που προσωπικά προβλέπω να φορεθεί κατά κόρον στις προσεχείς front rows! 



Εσύ τι λες; Πως σου φαίνεται η νέα συλλογή του οίκου;




Δεν υπάρχουν σχόλια: