Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τι μαγιό μου ταιριάζει;


Το καλοκαίρι έχει αρχίσει και πλησιάζει, και κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες ξεκινάμε να φροντίζουμε περισσότερο τους εαυτούς μας, με δίαιτες και ιδιαίτερες φροντίδες για το δέρμα και τα μαλλιά μας.
Όμως υπάρχει ένα ακόμα θέμα που μας απασχολεί για να ολοκληρώσουμε το look της θεάς στην παραλία, ώστε να νιώσουμε άνετες άρα να έχουμε και αυτόπεποί8ηση. Οπότε λοιπόν το ερώτημα είναι « Τι μαγιό μου ταιριάζει;» 

Οι απαντήσεις παρατίθενται παρακάτω:
Μικροκαμωμένη από τη μέση και επάνω.
Σας ταιριάζει : το βραζιλιάνικο μπικίνι, μιας και όπως δηλώνει το όνομά του είναι για βραζιλιάνες, οι οποίες είναι μικρόσωμες και αυτό και αυτό το μαγιό είναι ειδικά φτιαγμένο γι' αυτό το σωματότυπο. Προτιμήστε ένα τόπ με ενίσχυση ή μπανέλα, ώστε να κάνει το στήθος μεγάλο και στητό. Πείτε όχι σε μαγιό με πολύ ύφασμα και χωρίς εφαρμογή και είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ξεχωριστό σλίπ και τόπ σε στυλ κορδέλα ή μικροσκοπικό τριγωνάκι, το οποίο θα σας δώσει άλλο αέρα.
Μεγάλο στήθος
Προτιμήστε τόπ με μεγάλη ενίσχυση ή με μπανέλα, με φαρδιές τιράντες για το λαιμό, σε σχέδιο που ενώνεται στο ύψος του διαφράγματος και δένει σε πλάτη και λαιμό. Αυτό όχι μόνο θα κρατήσει το στήθος σας « στο ύψος των περιστάσεων», αλλά θα είναι και απόλυτα sexy. Αποφύγετε τα στράπλες και τα μικροσκοπικά τρίγωνα και διαλέξτε διαφορετικό σλιπ και τοπ, για να κάνετε την εμφάνισή σας ξεχωριστή.
Κοντά πόδια ή κορμό
Προτείνω ψηλό κόψιμο στους μηρούς, γιατί κάνει τα πόδια μακρύτερα, και είναι ακόμα καλύτερο για γυναίκες με πιο στρογγυλή περιφέρεια, λόγω το ότι τονίζει τη μέση και κολακεύει τη σιλουέτα. Ένα άλλο κόλπο που όλες ξέρουμε είναι ότι οι κάθετες ρίγες, οι οποίες μακραίνουν οπτικά το σώμα. Επίσης θα ήταν πολύ ωραίο ένα μονόχρωμο σλιπ με εμπριμέ τοπ, ώστε να τραβήξει το βλέμμα ψηλά. Για όσες προτιμούν τα ολόσωμα, διαλέξτε ένα με αβυσσαλέο ντεκολτέ, το οποίο κάνει μακρύ κορμό. Πείτε αυστηρά όχι σε σλίπ σορτσάκι και μαγιό - μίνι φούστα, γιατί τραβάει το βλέμμα κάτω άρα κονταίνει.
Μακρύς κορμός
Το καλό σ' αυτήν την περίπτωση είναι ότι σε όσες αρέσουν τα ανοιχτά χρώματα και τα διακοσμητικά όπως οι κρίκοι, κοσμήματα, κόμποι φιόγκοι κ.α., μπορείτε άνετα να τα φορέσετε σε μηρούς και στήθος. Όπως επίσης συστήνονται και οι οριζόντιες ρίγες, αλλά όχι και στα δυό κομμάτια του μπικίνι ταυτόχρονα. Αν θέλετε κάτι άνετο, μπορείτε να βάλετε σόρτς, αν έχετε στενή περιφέρεια και μίνι φούστες με πιέτες. Για τις λάτρεις του ολόσωμου προτείνω ανεπιφύλακτα αυτά με τα κοψίματα στα πλάγια που κόβουν τον κορμό και είναι «must» της μόδας. Προσοχή όμως, αποφύγετε δια ροπάλου τα μαγιώ με κοντή λαιμόκοψη, τα σκούρα και τα μονόχρωμα.
Χωρίς μέση
Πείτε ναι στα ολόσωμα με κόψιμο ψηλά στους μηρούς, με ζώνη στη μέση, διακοσμητικά καρφιτσωμένα στο ύψος της μέσης ή με κόψιμο στη μία πλευρά, που θα δώσουν την ψευδαίσθηση της μέσης. Για όσες δεν εγκαταλείπετε το μπικίνι, διαλέξτε κάτι με κρίκους, πιέτες και φιόγκους στους μηρούς. Για εσάς που είστε και μικροκαμωμένες, είμαι σίγουρη ότι ένα μονόχρωμο σλιπ με ένα στράπλες σε έντονο εμπριμέ ή με διακοσμητικές λεπτομέρειες θα σας πάει «γάντι». Μείνετε όμως μακριά από τα total μονόχρωμο κα ολόσωμα με οριζόντιες ρίγες.
Εύσωμες.
Μπορείτε να υποστηρίζετε άνετα τα ολόσωμα με δαντελένιες μπορντούρες ή δίχτυ, όπως επίσης κόψιμο σε στρατηγικές τοποθεσίες ή βαθύ ντεκολτέ σε "V" . Προτιμήστε τα σκούρα και ψυχρά χρώματα και σχέδια με στροβιλισμούς. Απαγορεύστε στους εαυτούς σας το λευκό χρώμα, τα ανοιχτά και τα φωσφοριζέ και μην μπείτε στον πειρασμό να καλυφθείτε από την κορφή μέχρι τα νύχια γιατί όχι μόνο θα «σκάσετε», αλλά και γιατί με τις παραπάνω συμβουλές θα δείχνετε υπέροχη
Φαρδιοί ώμοι
Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κολακέψετε το κάτω μέρος του σώματός σας, με σλιπ σε διάφορα σχέδια και χρώματα, με κόμπους στους μηρούς, ζώνες και μέτρια κοψίματα. Το τοπ καλό είναι να έχει φαρδιές τιράντες ή τετράγωνη λαιμόκοψη, που κάνουν τους ώμους να φαίνονται πιο μικροί. Το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνουν τα ολόσωμα με "V" ή αβυσσαλέα ντεκολτέ και τα μικροσκοπικά τρίγωνα, οπότε μην κάνετε καν το κόπο να το σκεφτείτε.
Με κοιλίτσα
Η καλύτερη επιλογή που έχετε να κάνετε είναι τα τανκίνι ( μπικίνι, που το πάνω μέρος μοιάζει με μπλουζάκι) και τα μαγιώ με ντραπέ στη μέση ή στους μηρούς. Μην το συζητήσετε καν για μικρά μπικίνι ή μονόχρωμα ολόσωμα.
Μεγάλη περιφέρεια
Αν έχετε ρομαντικό χαρακτήρα, διαλέξτε τα μαγιώ - φουστίτσες, χωρίς υπερβολικό φραμπαλά και τοπ στολίδια. Για εσάς που δεν αποχωρίζεστε το μπικίνι, τότε το καλύτερο είναι ένα σλιπ με φάρδος 7 εκ. στο πλάι, μονόχρωμο σε συνδυασμό με πολύχρωμο τοπ που θα το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον. Στην περίπτωση σας δε σας συνιστώ τα σορτς, τα μικρά σλιπ και ό,τι έχει σχέση με πιέτες και λεπτομέρειες στους μηρούς.
Μαζί με τα μαγιώ, φορέστε και το καλύτερο χαμόγελό σας και να είστε σίγουρες ότι τα βλέμματα θα ‘ναι στραμμένα πάνω σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: