Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Έξυπνες συνταγές για την ανακούφιση από το κάψιμο


O ήλιος είναι μια υπόθεση που πρέπει να παίρνετε σοβαρά! Πολύ σοβαρά καθώς το λιγότερο που μπορεί να σας προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο χωρίς να έχετε πάρει τα κατάλληλα μέτρα (γυαλιά, καπέλο, αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας τις πρώτες μέρες, αποφυγή της έκθεσής σας τις μεσημεριανές ώρες κλπ.) είναι η φωτογήρανση.
Αν, λοιπόν, νιώθετε την επιδερμίδα σας να σας τραβάει, σίγουρα δεν έχετε τηρήσει κάποιον από τους παραπάνω κανόνες. Και το the worst case σενάριο είναι το εξής: ανοίγετε τα ντουλάπια του μπάνιου σας και διαπιστώνετε ότι δεν σας έχει μείνει ούτε σταγόνα after sun για να σας ανακουφίσει! Πηγαίνετε μέχρι το ψυγείο σας και βρείτε τα φυσικά προϊόντα που θα λειτουργήσουν σαν βάλσαμο!
Ντομάτες: Εάν είστε επιρρεπής στο κάψιμο τότε φροντίστε να έχετε πάντα κάποιες….extra ντομάτες στο ψυγείο σας! Γιατί; Είναι τόσο απλό! Τα αντιοξειδωτικά που έχουν οι ντομάτες βοηθούν δραστικά στην καταπολέμηση φλεγμονών. Έτσι οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί άμεση μείωση της ερυθρότητας στο δέρμα, απλά πολτοποιείστε μια από τις ντομάτες που έχετε στο ψυγείο και απλώστε τον πολτό στο καμένο δέρμα!
Γιαούρτι: Η πιο απλή συνταγή για την καταπολέμηση του καψίματος στο πρόσωπο είναι να αναμείξετε μισό φλυτζάνι αλεύρι βρώμης με ένα φλυτζάνι κρύο γιαούρτι και να το απλώσετε στο πρόσωπό σας για 15 περίπου λεπτά. Τα συστατικά του γιαουρτιού που είναι ευεργετικά για πόνους στο στομάχι, είναι το ίδιο ευεργετικά και για το καμένο πρόσωπο!
Αγγούρι: Νομίζετε πως τα αγγουριά είναι θαυματουργά μόνο στην περίπτωση που θέλετε να ξεκουράσετε τα μάτια σας και να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους; Όχι! Μάθετε λοιπόν πως εκτός από αυτό, προσφέρουν ανακούφιση από το κάψιμο με το να προωθούν την κυκλοφορία του αίματος και να επαναφέρουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας στο φυσιολογικό. Απλά κόψτε λίγες φέτες αγγούρι και τοποθετήστε τις στο σημείο που νιώθετε το κάψιμο!
Βερίκοκα: Και σαν να μην έφτανε η φαγούρα και το τσούξιμο, άλλο ένα μειονέκτημα του ηλιοκαμένου δέρματος είναι το ξεφλούδισμα. Πως θα το καταπολεμήσετε; Με βερίκοκα και μέλι, τα οποία σε συνδυασμό είναι θαυματουργά! Για να φτιάξετε λοιπόν αυτή την μάσκα δεν έχετε παρά να βάλετε 3 έως 5 βερίκοκα σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν και στη συνέχεια να ρίξετε ένα κουτάλι της σούπας μέλι, να τα ανακατέψετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να το απλώσετε στο σημείο που θέλετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: