Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Extensions βλεφαρίδων: τεράστιες βλεφαρίδες για όλες μας!


Οι βλεφαρίδες σου είναι κοντές, αδύναμες και άτονες; Καιρός να εκδηλώσεις την... Bardot που κρύβεις μέσα σου.
Για τα extensions μαλλιών σίγουρα έχεις ακούσει. Αυτό που ήρθε η ώρα να μάθεις είναι τα extensions βλεφαρίδων (έχω κάνει ήδη περμανάντ και τα extensions είναι ο επόμενος beauty στόχος μου!). Τι κάνει, πόσο θα σου κοστίσει αλλά και σε ποιες περιπτώσεις δεν αξίζει να δώσεις τα λεφτά σου... αυτά και πολλά ακόμη πολύτιμα beauty info θα τα βρεις συγκεντρωμένα παρακάτω. Με την βοήθεια της αισθητικού Δήμητρας Σκούρα

Τι είναιΕίναι η επιμήκυνση των δικών μας βλεφαρίδων με φυσική τρίχα. Η τρίχα που προσθέτουμε δεν είναι συνθετική, είναι μαλλιά (ανθεκτική τρίχα η οποία έχει υποβληθεί μία επεξεργασία) και εφαρμόζεται μία μία τρίχα. Δεν είναι οι παλιές τουφίτσες που βάζαμε παλιά και έφευγε ολόκληρη η τούφα και έμεναν κενά ανάμεσα στις βλεφαρίδες. Μπαίνουν περίπου 40 τρίχες και κολλάνε πάνω σε δικές μας βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να δείχνουν πιο πυκνές και πιο μακριές.

Πώς εφαρμόζεταιΣυνήθως τις κολλάμε με μαύρη σιλικόνη για δύο λόγους : Γιατί το χρώμα το μαύρο τις κάνει να μην ξεχωρίζουν. Παλιά οι κόλλες ήταν λευκές και φαίνονταν. Η σιλικόνη έχει και ένα δεύτερο πλεονέκτημα : ότι μπορούμε να κοιμηθούμε και δεν τσαλακώνονται. Με την κόλλα τσαλακώνανε οι βλεφαρίδες ενώ με την σιλικόνη όπως και  να κοιμηθούμε αυτές έχουν την δική τους φυσική κλίση. Η τρίχα που βάζουμε έχει μία ελαφριά καμπύλη προς τα πάνω. Χρειάζονται περίπου 40 λεπτά για να τις βάλουμε γιατί εφαρμόζονται 35 με 40 τρίχες και μπαίνουν μία μία.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα Κρατάνε άψογα περίπου ένα μήνα, αλλά για τους δύο επόμενους απλά προσθέτουμε τις τρίχες που έχουν χαθεί. Οι βλεφαρίδες, όπως και τα μαλλιά, ανά δυόμιση μήνες πέφτουν, ανανεώνονται και βγαίνουν καινούριες. Οπότε πέφτοντας η φυσική πέφτει και αυτή που είναι κολλημένη επάνω. Γι' αυτό πριν κάνουμε την τοποθέτηση χτενίζουμε τις τρίχες για να πέσουν όσες είναι παλιές και συνήθως κολλάμε τις βλεφαρίδες πάνω στις καινούριες που βγαίνουν και φαίνονται γιατί είναι πιο λεπτές και μικρές.

Μπορεί να μου... πέσουν από τον πρώτο μήνα; Κάποιες ναι, ενδέχεται να πέσουν επειδή κολλήσαμε πάνω σε γέρικες τρίχες που θα ήταν να φύγουν έτσι και αλλιώς. Πάντα παίζει και το ενδεχόμενο κάποιες να μην έχουν κολλήσει σωστά. Μπορεί να χαθούν 5 με 6 τρίχες και αυτό να μην είναι εμφανές επειδή κολλάμε 35-40.

Πως επιλέγουμε το μέγεθος και το χρώμα;Τα μεγέθη της ψεύτικης βλεφαρίδας είναι τρία: το μικρό, το μεσαίο και το μεγάλο. Για ένα τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε και τα τρία μεγέθη. Συνήθως στην κόρη του ματιού χρησιμοποιούμε τις μικρές, μετά τις μεγάλες και για τις τρεις τελευταίες χρησιμοποιούμε το μεσαίο γιατί όταν κλείνει το μάτι δεν πρέπει στην ακρούλα να βαραίνει. Με λίγα λόγια δημιουργούμε κάτι σαν βεντάλια. Το χρώμα συνήθως είναι μαύρο, όχι πολύ έντονο, το οποίο μοιάζει πάρα πολύ με τις φυσικές μας τρίχες. Μετά μπορούμε να βάλουμε και μάσκαρα, αλλά δεν είναι απαραίτητη. Το χρώμα και το μέγεθος μπορεί να το αποφασίσει ο πελάτης. Αν επιλέξει πολύ μακριές ο πελάτης δεν είναι τόσο εύχρηστο γιατί όταν θα ανοίγει τα μάτια θα ακουμπάνε πάνω στο δέρμα. Ειδικά αν φοράει γυαλιά θα του βάλουμε δοκιμαστικά δύο τρίχες για να δούμε αν ακουμπάνε πάνω στα γυαλιά του. Υπάρχουν στην αγορά και χρωματιστές όπως μοβ,καφέ κ.α.
Συντήρηση χρειάζεται; Δεν μπορούμε να κάνουμε ντεμακιγιάζ χρησιμοποιώντας προϊόν που βασίζεται στο λάδι καθώς επηρρεάζει την σιλικόνη. Χρησιμοποιούμε μόνο γαλάκτωμα. Επίσης, δεν κάνει να πλύνουμε το πρόσωπό μας με πολύ καυτό νερό γιατί η ζέστη επηρρεάζει την σιλικόνη που είναι ευαίσθητη στην θερμοκρασία.

Πότε δεν... αξίζει να το κάνεις;Αν η πελάτισσα δεν έχει καθόλου τρίχες δεν εφαρμόζεται. Πρέπει να έχει κάποιες τρίχες που να είναι μικρές και λεπτές και να θέλει να τις τονίσει, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου. Σε αυτούς δεν μπορούν να μπουν γιατί κολλάνε πάνω σε τρίχα. Επίσης, δεν επιτρέπεται στα τα άτομα που έχουν αλλεργία στα πλαστικά γάντια. Όποια δηλαδή δεν μπορεί να φορέσει πλαστικό. Όσοι είναι αλλεργικοί σε αυτού του είδους την σιλικόνη.

ΤιμήΗ τιμή ξεκινάει από 100 ευρώ και φτάνει μέχρι 160 ευρώ.

Αν δεν μου αρέσουν πως θα τις βγάλω;Μπορούν να βγουν αμέσως με ένα ειδικό διάλυμα το οποίο είναι εντελώς ακίνδυνο για τα μάτια και διαλύει στη στιγμή την σιλικόνη. Ακόμα και αν κάποιος δεν ξέρει ότι είναι αλλεργικός στην σιλικόνη και τα βάλει και τον ενοχλήσουν (υπάρχει μια αίσθηση τσουξίματος), βγάζοντάς τις σταματάει αμέσως ο ερεθισμός γιατί απομακρύνεται η αλλεργιογόνος ουσία.

Πως φαίνονται μετά οι βλεφαρίδες; Φαίνονται τελείως φυσικές, δεν τις νιώθεις καθόλου, δεν υπάρχει κανένα βάρος στα μάτια σου τόσο πολύ που ξεχνάς ότι έχεις βάλει κάτι ψεύτικο πάνω σου.

Χρειάζεται να βάζω και μάσκαρα μετά;Όχι δεν χρειάζεται. Αν χρειαστεί όμως συνήθως υπάρχει και ειδική μάσκαρα η οποία είναι μαλακή για να βγαίνει πιο εύκολα με το ντεμακιγιάζ για να μην τις κακοποιούμε πολύ γιατί όταν βάφεις και ξεβάφεις συχνά μια ψεύτικη βλεφαρίδα, θα πέσει πιο γρήγορα.

Χρειάζεται να βάλω σε όλο το μάτι;Όχι δεν είναι απαραίτητο να βάλει κανείς σε όλο το μάτι. Μπορεί να βάλει μόνο στην άκρη, στο τελείωμα δηλαδή του ματιού, οπότε το κόστος να είναι το μισό και πιο κάτω και να έχει την δυνατότητα να έχει την άκρη ματιού του εντυπωσιακή.

Last chance infoΤα extensions βλεφαρίδων δεν είναι γυναικείο προνόμιο! Η Δήμητρα Σκούρα μας λέει ότι στο πελατολόγιό της έχει και αρκετούς άντρες! Αλήθεια, όμως, ποια θα ήθελε να συναγωνίζεται στο μήκος των βλεφαρίδων με τον καλό της; Όχι εγώ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: