Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η Δίαιτα του Αστροναύτη! Χάσε 3 κιλά σε 2-3 μέρες...


Ψάχνεις μια δίαιτα που να σε... ανεβάσει στα ουράνια; Ε, λοιπόν η δίαιτα του αστροναύτη υπόσχεται να το κάνει, αφού θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, αστραπιαία.


Κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές της. Εμείς βρήκαμε το πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών για να χάσεις 3 κιλά. Είναι αποτελεσματικό; Μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια; Μάθε τα πάντα....

Λέγεται πως είναι η δίαιτα που κάνουν οι αστροναύτες λίγο πριν την... εκτόξευση. Ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής λίγων ημερών για να χάσουν 3 κιλά μέσα σε 2 με 3 μέρες. Πρόκειται για μια δίαιτα που δεν ξεπερνά τις 500 με 600 θερμίδες την ημέρα και υπόσχεται να σε απαλλάξει πολύ γρήγορα από μερικά κιλά. 

Οι εμπνευστές της δίαιτας βέβαια συνιστούν την παράλληλη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και κυρίως βιταμινών, για όσες μέρες κάνεις τη δίαιτα. Παρακάτω θα βρεις το μενού που πρέπει να ακολουθήσεις για τρεις μέρες σύμφωνα με τη δίαιτα του Αστροναύτη. 



Diet Tip: Επειδή τα κιλά αυτά είναι κυρίως υγρά, θα πρέπει να πίνεις πολύ νερό – τουλάχιστον 8 ποτήρια την μέρα. 

Προσοχή! Το πρόγραμμα της δίαιτας του αστροναύτη δεν πρέπει να γίνεται για περισσότερο από 2-3 μέρες και σίγουρα θα πρέπει να ακολουθηθεί από ένα ισορροπημένο μενού για να μην πάρεις και πάλι γρήγορα πίσω τα κιλά που έχασες. 

Η γνώμη του ειδικού
: Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς επισημαίνει πως η δίαιτα του αστροναύτη είναι ένα ιδιαίτερα ολιγοθερμιδικό πρόγραμμα που μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες. 

"Κατά τη γνώμη μου, και σύμφωνα πάντα με την επιστημονική βιβλιογραφία της διατροφής, δεν νοείται ανθρώπινος οργανισμός όπου να δέχεται να λαμβάνει ένα τόσο χαμηλό ποσό θερμιδών. Ακόμη και σε κλινήρεις καταστάσεις, το ποσό των θερμιδών δεν είναι πολύ χαμηλό απο τις 800 θερμίδες. Οπότε, είναι εύκολα κατανοητό ότι ένα τέτοιου είδους γεύμα-διαιτολόγιο, θα αποτελέσει έναν νοσογόνο παράγοντα προς την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού". 

"Συστήνεται γάλα με καφέ ή τσάι, πράγμα το οποίο σημαίνει μηδενική απορρόφηση του ασβεστίου και της βιταμίνης D, όπου επιβαρύνεται ακόμη πιο πολύ με τη διευκρίνηση του να είναι άπαχο".

"Επίσης, αν νομίζει κάποιος υποψήφιος διαιτώμενος της παρούσας διατροφής, ότι θα διατηρήσει τη συγκεκριμένη απώλεια, κάνει λάθος! Το σίγουρο είναι ότι θα τα ξαναπάρει και ενδεχομένως θα λάβει ακόμη πιο πολλά, διότι για αυτό το 3ημερο θα έχει κουρασθεί διατροφικά αφάνταστα" τονίζει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: